SCHIP_Kitwerkzaamheden_1

Kitwerkzaamheden

Afgeleid van het afkitten van onze scheepsbeletteringen zijn wij op speciaal verzoek van onze klanten ook de kier tussen het dek en de flexibel opgestelde woningen af gaan kitten. Inmiddels hebben we deze werkzaamheden tot een specialisme verheven. Naast het afkitten van de woningen verrichten we ook diverse andere kitwerkzaamheden aan luiken, kabeldoorvoeren en diverse opstellingen aan dek. 
Nadrukkelijk voeren we géén kitwerkzaamheden uit in de woning(en) als keuken en/of toilet.

Werkwijze

Als eerst schuren we de ondergrond iets op om loszittende deeltjes te verwijderen en de hechting van de kit aan de ondergrond te bevorderen. Vervolgens maken we de ondergrond schoon, droog en vetvrij met een speciale cleaner. Diepe kieren vullen we op met een schuimrubberen rugvulling die geen water absorbeert. Daarna word de kit aangebracht en netjes afgeglad.

roefkitten_6_1
roefkitten_1_1

Duurzaamheid

De duurzaamheid van het kitwerk is zeer sterk afhankelijk van de voorbereidingen en staat van de ondergrond waarop de kit word aangebracht. Hou hierbij rekening met het volgende:
 • Zorg dat de ondergrond vrij is van roest(vorming).
 • Verwijder loszittende delen.
 • De beste laag om kit op aan te brengen is op een goed hechtende grondlaag/primer bij voorkeur yellow/green.
 • Wij brengen de kit aan op de toplaag van de verf.
 • Veel voorkomend probleem bij deze kitranden is dat door trillingen en werking de toplaag van de verf loslaat van de onderliggende lagen, waardoor het geheel niet meer afdichtend is. Dit is zichtbaar doordat verfresten aan de kit zitten bij verwijderen. De verf heeft losgelaten, niet de kit.
 • Ander probleem blijft roestvorming onderaan de rand van uw woning. Wanneer boven de kitrand roestvorming ontstaat, dan roest het metaal onder de kit gewoon door, waardoor het geheel ook niet meer afdichtend is.
 • Een goede voorbereiding en onderhoud speelt een crusiale rol in de duurzaamheid van het kitwerk.
 • Kleine lekkages kunnen gerepareerd worden door de slechte delen te verwijderen, de ondergrond goed te behandelen en opnieuw af te dichten.
 • Door de “zware omstandigheden” (trillingen, schilderwerk, zout water, UV, roestvorming e.d.) waarin het kitwerk zich bevindt zal de kitrand vroeg of laat een keer vervangen moeten worden. Door de genoemde punten zo goed mogelijk in acht te nemen kan dit moment het langst worden uitgesteld.

Slight Drizzlekopie

Het weer speelt een grote rol

Vanwege de verwerkingseigenschappen van de kit moet het op de dag van montage minimaal 5ºC en droog zijn. Bij te koud en nat weer vind er geen goede verlijming en uitharding plaats. Daarnaast houden wij altijd rekening met een veilige en werkbare situatie.
Enige marge in de opleverdatum is daarom altijd aan te bevelen.


TIPS! Verwijderen kitrand

 • Verwijder de oude kitrand zo goed mogelijk.
 • Schuur de ondergrond goed op om loszittende delen te verwijderen.
 • Conserveer de ondergrond goed middels een primer of yellow/green.
 •  Rand opnieuw afdichten met kit.
roefkitten_verwijderen

sibon

Kwaliteit van een erkend signbedrijf

Kiest u voor Dockmarks Signs B.V., dan kiest u voor de zekerheid van een door SI’BON gecertificeerd Erkend Signbedrijf. Dit keurmerk is uw garantie voor kwaliteit, professionaliteit en vertrouwd zaken doen. SI’BON is de brancheorganisatie voor onderscheidende, erkende en gekwalificeerde signbedrijven.

Kitwerkzaamheden projecten

Wij werken voor